Den 45-årige mannen kastade sten mot sina grannars fönster. (Bilden har inget samband med artikeln)
Den 45-årige mannen kastade sten mot sina grannars fönster. (Bilden har inget samband med artikeln)

Den 45-årige halmstadsbon har satt skräck i bostadsområdet i flera år. Efter att ha huggit med kökskniv i sina grannars dörr samt krossat en annan grannes fönster med stenar tvingas mannen att flytta samt betala skadestånd, skriver tidningen Hem och Hyra.

Den 45-årige mannen har bott i samma lägenhet i Halmstad i flera år, och har under en längre period skrämt flera grannar i området, skriver tidningen Hem och Hyra.

LÄS MER: Klev ut på balkongen – då kissade grannen på hans huvud

För två år, sommaren 2014, sedan högg han med kökskniv i sina grannars dörr. Grannarna som hörde hugg och skrapande ljud från ytterdörren gömde sig i vardagsrummet och ringde polisen. 

När de kom till platsen satt kökskniven fortfarande kvar i dörren. Som motiv uppgav mannen att han högg i dörren för att grannarna använder ”sin datautrustning och tar hans energi från magen”. 

Förra sommaren var det dags igen, men då var det en annan granne som drabbades. Denna gång kastade mannen in sten genom fönstret. Ett par veckor senare bankade han på dörren med stora stenar och skrek fula ord. Enligt Hem och Hyra har mannen haft stora stenar inne i sin lägenhet. 

LÄS MER: Blir du stört när dina grannar renoverar? Det här har du rätt till

Trots att mannen varit lugn under den senaste tiden har hyresnämnden beslutat att mannen måste flytta från sin bostad. Enligt en tidigare dom i tingsrätten har han fått en villkorlig dom förenat med dagsböter. Utöver det ska han betala skadestånd till både hyresvärd och grannar. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott