Rånet ägde rum utanför Netto i Kristinehamn.
Rånet ägde rum utanför Netto i Kristinehamn.

Den 33-åriga man som i februari i år rånade en man i 70-årsåldern när han var på väg till en affär i Kristinehamn döms till 14 års fängelse. Den äldre mannen fick ta emot flera knivhugg innan 33-åringen försvann iväg med mannens väska och en äldre Nokia-telefon.

Det var i slutet av februari en sjuklig äldre man överfölls av en 33-åring knivbeväpnad man i Kristinehamn i Värmland. Den äldre mannen, som var på väg till affären, fick ta emot flera kraftiga hugg i magen och ryggen innan rånaren försvann från platsen. Med sig fick han en väska med en äldre Nokia-telefon.

LÄS MER: Knivrånad 71-åring har avlidit

Den äldre mannen kunde först förhöras men avled tre månader efter händelsen, mitt under rättegången. Mannen hade då precis fyllt 72 år. Rånet kom därefter att utredas som mord, enligt GT.

Den 33-årige rånaren dömdes under onsdagen till 14 års fängelse för bland annat mord men också rån, misshandel och ringa narkotikabrott. Mannen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och brott mot knivlagen och hade under den perioden brottet begicks prövotid för ett annat brott.

33-åringen har i förhör uppgivit att han självmedicinerar med narkotika och nekar till att han skurit offret med flit.

– Jag ser väskan och tänker att jag vill ha den. Jag säger ”ge hit väskan, gubbjävel”, eller nåt, uppger han.

Han menar att han bara försökt skära av axelremmen på den äldre mannens väska.

Det är ett försvar tingsrätten beskriver som osannolikt då man menar att 33-åringen måste ha sett hur knivens egg hade blod på sig men ändå fortsatt hugga.

LÄS MER: Livshotande skadad efter knivattack

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om äldrerån rån