Flera program berörs av det nya beslutet.
Flera program berörs av det nya beslutet.

Studenter på olika program ska bli bättre på att förebygga och upptäcka mäns våld mot kvinnor.

Från och med den första juli 2018 blir det obligatoriskt på en rad högskole- och universitetsprogram med moment som berör mäns våld mot kvinnor. Det har regeringen beslutat, rapporterar SVT.

Programmen som berörs är fysioterapeutexamen, juristexamen, läkarexamen, psykologexamen, sjuksköterskeexamen, socionomexamen och tandläkarexamen.

LÄS MER: De får miljoner för att öka jämlikheten inom esporten

Målet med beslutet är att studenterna kunna förebygga och upptäcka mäns våld mot kvinnor. Förändringarna kommer att variera i storlek på de olika programmen. På Umeås läkarprogram har man till exempel gjort en genomgång av det befintliga läkarprogrammet och täcker redan idag våld i nära relationer i flera moment. Just det programmet kommer därför inte att förändras.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset