Höjd säkerhet efter bilbränder En bil står i lågor vid Järva trafikplats. Inom tio minuter hade tre bilar börjat brinna på olika ställen i stockholmsområdet i går kväll. 
Höjd säkerhet efter bilbränder En bil står i lågor vid Järva trafikplats. Inom tio minuter hade tre bilar börjat brinna på olika ställen i stockholmsområdet i går kväll. 

Bilar som stacks i brand och fotanglar på E 4, men inget uppenbart motiv fick polisen att höja säkerheten vid Polis-huset och Kronobergs-häktet i går kväll.

Med bara några minuters mellanrum började de två första bilarna att brinna, den första på Kymlingelänken och den andra i närheten av Järva trafikplats.

– Det verkar ha varit häftiga brandförlopp, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig på polisen i Stockholm.

Han säger att det finns ett klart samband, bland annat eftersom gärningsmännen spred så kallade fotanglar på vägbanan – något som många bilister blev varse.

– Ett flertal bilar har kört på dem.

Klockan 20.28 kom larmet att ännu en bil börjat brinna, den här gången i ett bostadsområde i Sollentuna.

– Det är ganska klart att det finns en koppling, säger Lindgren och nämner bland annat fotanglarna.

– Skillnaden är att i det första fallet är gärningsmännen maskerade och på moped eller motorcykel. Vid den andra branden lämnar de i bil, men vi vet inte om de var maskerade. Den tredje branden avviker från mönstret, bland annat då inga fotanglar lämnades kvar.

Sent i går kväll fanns inget uppenbart motiv till händelserna, men Stockholmspolisen varnade kolleger i omkringliggande län.

– Vi har ett stort antal patruller i området. Alla poliser i detta län och i omkringliggande är informerade.

Vid 21-tiden skickades även polisens piketstyrka till Kronobergshäktet och polishuset i centrala Stockholm, rapporterar Dn.se

Polisen fortsatte att säkra teknisk bevisning samt att höra vittnen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset