Kvaliteten är utmärkt och lurarna är väldigt bekväma. De har en utmärkt app där man kan kontrollera både ljudåtergivningen och alla smarta finesser.
Kvaliteten är utmärkt och lurarna är väldigt bekväma. De har en utmärkt app där man kan kontrollera både ljudåtergivningen och alla smarta finesser.

Ett sänkt pris gör att den annars påkostade h.ear On 2 plötsligt är ett riktigt klipp.

Metro Tech görs i samarbete med Ljud & Bild.

När Sony introducerade sin h.ear On-serie var hörlurarna väldigt ungdomliga med skrikiga färger och pumpande bas. Sedan dess har Sony tonat ner detta, bland annat i h.ear On 2 mini wireless. Och dessa h.ear on 2, som de också kallas, fortsätter i samma spår.

LÄS MER: Fyra snackisar från världens största mobilmässa

De kan ­visserligen fås i rött, grönt, blått och guld, men det är sobra höst-nyanser. Lurarna har en snygg slät design utan något som egentligen drar ögonen till sig. Bågen har en ordentlig stoppning, och det samma gäller öronkuddarna. Därmed sitter lurarna skönt även vid lång användning. Lurarna kan vikas ihop, men inte fällas helt plana, och tar därmed upp en del plats.

Som vanligt är Sonys prylar fullproppade av ­teknik. De stöder Hi-Res Audio med sladd, har alla Bluetooth-förbättrande kodekar, samt DSEE HX som ska förbättra komprimerad musik. Detta, samt basförstärkningen och surroundljudet, kan styras från Sonys Headphones­app.

Från appen kan man även ställa in om knappen på lurarna ska slå på brusreducering, vindbrus­reducering eller släppa in omgivande ljud. En smart funktion är att man även kan kupa handen över högra kåpan för att sänka musiken och lyssna till omgivningen. Lurarna har annars få knappar, men använder touchkontroller för att styra uppspelning och aktivera röstassistenter.

LÄS MER: Trassla inte till det  – vi testar sex helt trådlösa snäckor

Det trevligaste med h.ear On 2 är dock ljudet. De har visserligen en något förstärkt bas, så det är inga hifi-lurar. Men annars är det en bra balans mellan bas, mellanregister och diskant utan några uppenbara brister. Det gick därför alldeles utmärkt att ena stunden lyssna till akustisk musik och njuta av hur detaljerna kom fram. Andra stunden kunde man digga hur medryckande elektronisk musik blir.

Även brusreduceringen är på en annan nivå än konkurrenterna i testet. Den är inte fullt lika bra som våra favoriter WH-1000XM3, men så är de också betydligt billigare.

Det märks att dessa lurar nyligen har fått ett sänkt pris, för allting med dem är i en lite högre klass än konkurrenterna.

Hörlurstest: Sony WH-H900N

Plus: Bra brusreducering. Google Assistant och Siri. Bra batteritid. Balanserat ljud.

Minus: Touchkontrollerna missar ibland. Tar upp plats i packningen.

Pris: 1 850 kronor.


Mer information

Element: 40 mm.

Anslutning: BT 4.1 NFC, kabel.

Ljudformat: aptX HD, AAC, LDAC.

Mikrofon: Ja.

Vikt: 290 gram.

Batteritid: 28–34 timmar.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset