Färgspecialisten Alyssa Wiener i  Norwalk, Connecticut, är en av flera som uppmärksammats för att erbjuda sina kunder färgsprakande hårsvall.
Färgspecialisten Alyssa Wiener i  Norwalk, Connecticut, är en av flera som uppmärksammats för att erbjuda sina kunder färgsprakande hårsvall.

Pasellfärgat, dip dye och askgrått ”farmorshår” har varit några av årets stora hårtrender. Nu tycks en ny, färgexplosion vara på intågande: ”Galaxhår”, hår färgat och slingat i starka lila, blå, rosa och gröna nyanser, tänkt att efterlikna olika rymdfenomen.

Alyssa Wiener / Instagram @lysseon

Hårfärgning av Alyssa Weiner, tänkt att efterlikna norrsken.

Mahone Hair / Rex

Fantasifull färgning skapad av hårstylisten Hailey Mahone.

Mahone Hair / Rex

Ännu ett färgning skapad av Hailey Mahone.

Mahone Hair / Rex
Mahone Hair / Rex

Allt fler experimentella och färgglada hårfärger har på senare år synts på visningar, i modetidningar och inte minst på kändisar som Rihanna, ”Girls”-skaparen Lena Dunham och tv-profilen Kylie Jenner. I Sverige har bland annat DJ-duon Rebecca & Fiona synts i diverse utstickande nyanser.

En annan himlastormande hårtrend tycks nu komma på bred front, nämligen "galaxhåret".

► LÄS MER: Nya hårtrenden bland unga tjejer: Färga håret farmors-grått

På sociala medier delar allt fler med sig foton på hårsvall som för tankarna till olika rymdfenomen, rapporterar flera medier, däribland BuzzFeed.

► LÄS MER: Här är sminktrenden som kan förstöra din hud

En hårstylist som erbjuder färgstarka färgningar är Alyssa Wiener, som jobbar på en salong i Norwalk, Connecticut, i nordöstra USA.

– Jag upplever att den här ”galaxtrenden” har funnits ett tag. Färgspecialister tittar alltid till naturen för inspiration och jag antar att rymden är ett av de mest intressanta områden att fokusera på. Jag kan inte förstå att det tagit sådan fart! Trenden i sig fokuserar på att matcha färger så att de liknar nebulosor, norrsken och galaxer, skriver hon i ett mejl till Metro.

Nedan kan du se ett av många exempel på galaxfärgning som färgspecialisten lagt upp på sin Instagram.

Rock on, #SpaceHair. #lyssdidmyhair #galaxyhair #ogspacehair

Ett foto publicerat av Alyssa Wiener (@lysseon)

En annan som erbjuder sina kunder möjligheten att sikta mot stjärnorna är den Texasbaserade hårstylisten Hailey Mahone, som skapat en serie av konstnärliga frisyrer med hjälp av färgglada färgningar.

– Jag hittar inspiration i naturen, rymden, soluppgångar och solnedgångar, säger Mahone till bildbyrån Rex.

Hon berättar i sin tur att hela färgningsprocessen kan ta mellan tre till åtta timmar.

Likt många andra av dessa mer utstickande färgningstrender krävs det också en hel del pengar för att underhålla färgen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset