Hafiz Imram vill sprida kärlek och få folk att uppmärksamma frågor om integration, därför har han bestämt sig för att vandra mellan Stockholm och Oslo. Under fredagen påbörjar han sin 2 veckor långa resa på över 50 mil.

Under fredagsförmiddagen påbörjar Hafiz Imran en vandring mellan Stockholm och Oslo som han hoppas ska belysa frågor i samhället som han själv tycker är viktiga. 

– Enkelt sagt gör jag det för fred, kärlek och integration, säger Hafiz Imram, 32 år från Sundsvall. 

Hafiz kallar sin vandring för en ”kompispromenad” och han gör det för att sprida glädje och kärlek och på så vis minska klyftorna i samhället. Han samlar inte in pengar till något, utan vill endast träffa och prata med olika människor på de olika platser han passerar på vägen. 

►LÄS MER: Lisa tar sig 30 mil på cykel – för att samla in pengar till ALS

– När jag är ute och folk vill veta vad jag gör får jag all den energi jag behöver. Det är inte viktigt vilken religion, färg eller ursprung man har, vi är alla kompisar. 

Hafiz planerat att hans vandring kommer att ta ungefär 14 dagar och på ryggen har han en ryggsäck med 35 kg packning. Där ingår även ett tält som han ska sova i. 

– Jag vill visa andra att jag är en vanlig människa. Min slogan är ”vi är kompisar och älskar varandra”. 

Förra året gjorde Hafiz en liknande kompisvandring mellan Sundsvall och Stockholm för samma ändamål. I år ville han prova något nytt och därför blev det Oslo. 

– Men det slutar inte efter Oslo, jag kommer göra fler promenader. Tänk om hundra personer skulle promenera från hundra olika länder och samlas på en plats. Vad skulle kunna hända då? 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset