"Jag har sett fram emot den här turneringen länge", säger Carl Hagelin inför World Cup.
"Jag har sett fram emot den här turneringen länge", säger Carl Hagelin inför World Cup.

Stanley Cup har han redan bockat av.Nu är Carl Hagelin inställd på att föra Tre Kronor till seger i World Cup.– Jag tror vi har god chans, säger han.

Som NHL-spelare har du inte alltid förmånen att välja klubb. Fråga bara Carl Hagelin. På sju månader ingick han i två bytesaffärer och tvingades flytta från NY Rangers till Anaheim på västkusten för att sedan vända tillbaka till östkusten och spela för Pittsburgh.

– Jag hade precis kommit in i huset i Anaheim, som jag hade köpt, och att sedan bli trejdad gjorde att man inte blev så nöjd, säger han.

"Det var tårar"

Flytten till Pittsburgh blev ändå lyckosam.

28-åringen fick uppleva det som han hade strävat efter sedan han började spela ishockey. Pittsburgh gick hela vägen i Stanley Cup-slutspelet och vann finalen, 4–2 i matcher, mot San Jose.

– Det betyder allt. Det är därför man spelar. Den glädjen när det väl sker är något som inte går att beskriva. Det är något man har kämpat för hela tiden, och familj och vänner har varit med hela tiden, säger han.

– Den dagen jag fick ha Stanley Cup-pokalen hemma visades det sig hur mycket det betydde för alla andra. Det var glädje, Det var tårar. Det var mycket känslor. Det var många som kände att de hade en stor del i det, och det ska de göra.

"Otroligt kul"

Efter ett två-tre veckor långt firande har inledde Carl Hagelin satsningen mot World Cup. Nästan en månad bestod enbart av fysträning, sedan gick han på is i augusti och nu i september slipar han på speldetaljer i Scandinavium i Göteborg tillsammans med de andra spelarna i Tre Kronors World Cup-lag.

– Jag har sett fram emot den här turneringen länge, och jag vet att det kommer bli den roligaste som jag har spelat med landslaget, säger han.

– Det är många grejer som är tilltalande. Först och främst är det i Toronto, hockeyns mecka tillsammans med Montreal. Sedan är alla de bästa spelarna med och allt sköts med NHL-standard. Det kommer att bli otroligt kul. Sedan är det åtta bra lag och det finns inga lätta matcher.

Hagelin tror dock att Sverige har goda chanser att gå hela vägen.

– Jag tror att det är två grejer som bli avgörande. Först måste vi vara redo från start, det är en kort turnering med tre matcher på fyra dagar och har vi en kass match direkt är det svårt att komma in i det igen. Så starten är viktig, säger han.

– Sedan är det box- och powerplay. Lyckas vi få ett mål per match och inte släppa in något så ligger vi bra till jämfört med andra lag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset