Daniel Haglöf vill segerjubla igen. Arkivbild.
Daniel Haglöf vill segerjubla igen. Arkivbild.

Osedvanligt många hästkrafter släpps loss på Solvalla travbana i kväll och i morgon. Bilracingserien STCC gör ett nedslag på den korta banan, där Daniel Haglöf lyckades bäst förra året.Frågan är om han kan hålla sig titeljagande Richard Göransson och Robert Dahlgren bakom sig.

Med bara två av sju STCC-tävlingar kvar skiljer det inte mer än 13 poäng mellan Volvo-duon Richard Göransson och Robert Dahlgren i toppen. 75 poäng är maximal utdelning på Solvalla, och totaltvåan Dahlgren tog in 36 poäng på ledande Göransson i den förra tävlingen.

Seat-föraren Daniel Haglöf vill förstås sätta käppar i Volvohjulen även i år. Han är femma totalt i år och har vunnit en tävling, och har ändå PWR-kollegan Johan Kristoffersson framför sig på tredje plats.

– Segern förra året var den första jag tog i STCC. I år har jag redan vunnit, på Anderstorp, men det är speciellt att köra på såna här tajta banor, säger Haglöf.

– Det är nästan bara halva längden mot annars, är låg kurvhastigehet och mer finlir. Chaufförsmässigt passar jag bra på den här typen av bana. Får vi till setupen igen så kommer vi åka fort.

Det gick fort, men inte fortast.

Haglöf fick näst snabbaste tid och 18 viktiga poäng i sammandraget.

Istället var det Björn Wirdheim, Flash Engineering, som var kvalsnabbast och kunde räkna hem 25 nya poäng till mästerskapet. Wirdheim var även snabbast i det andra kvalet och får därmed starta från pole postion.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset