Hakkorsymbolen var menat att leda vägen till turistattraktioner men nu skapar det reaktioner efter förslag att ta bort dem.
Hakkorsymbolen var menat att leda vägen till turistattraktioner men nu skapar det reaktioner efter förslag att ta bort dem.

Nu upprörs de japanska medborgarna efter ett förslag att ta bort symboler som märker ut turistattraktioner.

I japan har man lagts fram ett förslag om att man ska sluta använda symboler som liknar hakkors för att märka ut turistattraktioner, vilket nu har skapat starka motreakioner, skriver bbc.

Det är många som menar att den gamla sanskritsymbolen länge har förknippats med symboler från buddhismen och japansk kultur. Något som många japaner menar att turisterna borde lära sig.

”Om terrorister hänger upp Storbritanniens flagga ’Union Jack’, innebär det att landet måste ändra sin flagga då?” undrar en person på Twitter.

►LÄS MER: Här är den nya hen-symbolen för toaletterna

En annan twitteranvändare menar att idén bara är ”dumheter” och att buddismen har en mycket längre historia med symbolen som sträcker sig längre än till att kopplas till nazityskland.

Men landets officiella karttillverkare ser dock en risk med att turister vid sommar-OS år 2020 kan missta tecknet för den klassiska nazistsymbolen. Och nu vill de stället använda en ny symbol som ska efterlikna ett litet tre våningshus istället för det hakkorsliknande symbolen.

► LÄS MER: Polisen vill pröva IS-symboler

Tecknet är ett av sex som Geospatial Information Authority of Japan (GSI) vill slopa inför 2020.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset