Halmstads tränare Jan Jönsson. Arkivbild.
Halmstads tränare Jan Jönsson. Arkivbild.

Fyra matcher utan seger kostade direktbiljett till allsvenskan för Halmstad. Men med de tre poängen mot Trelleborg borta säkrade Halmstad i alla fall kvalplatsen i superettan.

Halmstads första seger på fem matcher skrevs till 2–0 och det var Fredrik Olsson som svarade för båda målen tidigt i andra halvlek.

– Det första målet var lite turligt, men vi kunde rida på det och ta tre poäng, säger Olsson i TV4.

– Skönt att vi kunde knipa kvalplatsen, men ska vi ta klivet upp i allsvenskan behövs det betydligt bättre spel än detta.

Segern förde i alla fall Halmstad upp till 54 poäng och säker kvalmark, fyra poäng före fyran Dalkurd inför sista omgången.

Då ställs Halmstad mot AFC United – i det som kunde ha blivit en avgörande inbördes fajt om en allsvensk plats. Men den har AFC United redan lagt beslag på bakom Sirius.

Dalkurd bortavann över Gais med 1–0, men den segern blev betydelselös i och med att Halmstad vann.

Assyriska vann över Värnamo med 1–0 och Mattias Gencs mål i 66:e minuten innebar att Södertäljelaget lämnade över platsen under nedflyttningsstrecket till Ljungskile. Ljungskile är två poäng bakom Assyriska. Jumbon Ängelholm föll hemma mot Örgryte med 0–1 och är definitivt avsågat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset