JIM ROSLUND De flesta känner till att man ska minimera intaget av halvfabrikat, färdig mikromat och istället äta mer av naturliga råvaror. Oftast är det barnfamiljerna man i samhällsdebatten upplever vara noga med detta. Men hur påverkar det dig som tränar och är ute efter att förändra din fysik?

När du tränar ökar kroppens behov av energi som du får i dig via protein, kolhydrater och fett. Tyvärr så räcker ej detta. För att tillgodogöra sig denna energi samt reparera de cellskador som uppstår genom träning går det åt stora mängder vitaminer, mineraler och enzymer. Kroppens behov av dessa näringsämnen ökar från både träningen och det ökade kaloriintaget.

Mikromat innehåller visserligen en hel del energi, men tyvärr väldigt lite av viktiga näringsämnen som vitaminer och mineraler. Ett faktum som stärks ytterligare då det tillsätts en lång rad av tillsatser som gör behovet av viktiga näringsämnen än större.

Genom en variationsfattig kost med mycket färdiga mikrorätter skapas på sikt en obalans av näringsämnen. Detta har en stor påverkan för både din hälsa och dina träningsresultat. Dina energinivåer kommer succesivt att sjunka och dina träningsresultat utebli. En obalans av näringsämnen kan medföra att träningen istället har en motsatt verkan – den bryter ner kroppen.

Så om du vill uppnå goda resultat med träningen så satsa på naturliga råvaror. Det är inte enbart mer energi som kroppen behöver vid hårdare aktivitet utan även näringsämnen som stödjer användandet av denna energi.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset