Pauline Hammarlund gjorde det svenska segermålet mot Slovakien.
Pauline Hammarlund gjorde det svenska segermålet mot Slovakien.

Hon missade större delen av OS som reserv och missade större delen av chanserna mot Slovakien. Men till slut kom chansen som inte gick att missa.– Hade jag missat den, då hade jag nog lagt av, säger Pauline Hammarlund om segermålet mot Slovakien.

I den stenhårda konkurrensen om anfallsplatserna var det Pauline Hammarlund som fick kliva åt sidan inför OS. Göteborgsanfallaren fick nöja sig med att åka till Rio de Janeiro som reserv.

Och även om det till slut blev OS-spel (drygt 20 minuter i slutet av OS-finalen) sedan Fridolina Rolfö skadat sig, var det kanske en liten revansch att få spela från start i EM-kvalet mot Slovakien.

– Jag var framför allt väldigt spelsugen. Jag har fått sitta på läktaren nästan ett helt OS, så jag har längtat efter att få visa vad jag går för och hade mycket spring i benen, säger hon.

– Det är inget att snacka om, det är mördande konkurrens. Jag var inte förvånad att jag var reserv i OS. Men man får försöka ta de chanser man får, det är det som det handlar om.

Det gjorde hon, till slut, också mot Slovakien. Efter ett par brända lägen fick 22-åringen, som stod bara ett par decimeter från mållinjen med öppet mål, en svårmissad framspelning från Caroline Seger.

– Man vet att skapar man lägen så sitter den till slut, säger Pauline Hammarlund.

– Men för att vara nöjd borde jag ju ha satt någon av de chanserna jag får. Jag får ju bra framspelningar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset