Erik Hamrén saknar inte förbundskaptensjobbet.
Erik Hamrén saknar inte förbundskaptensjobbet.

Förre förbundskaptenen Erik Hamrén bjöd på sig själv och visade skådespelartalanger på Fotbollsgalan.Men han längtar inte tillbaka till jobbet med landslaget.– Jag saknar inte det jobbet, men jag saknar fotbollen och vill prova något nytt, säger Hamrén.

Han blev hårt åtgången av supportern Marcus Lidman i ett TV4-inslag från EM i somras. Där sågades Hamrén för att han bytte ut Albin Ekdal och satte in Oscar Lewicki i slutet av matchen mot Italien. Lewicki var sedan inblandad i Italiens sena segermål.

Knappt ett halvår senare fick Lidman stå till svars. Supportern åkte på en rejäl blåsning när TV4 sammanförde honom med Hamrén.

Lidman blev helt tagen på sängen när Hamrén plötsligt dök upp. Inslaget fick stor uppmärksamhet på sociala medier direkt efter att det hade sänts på galan och Hamrén hyllades snabbt för sin insats som skådespelare.

Ville tacka

– Jag brukar inte vara pigg på att göra såna här saker eftersom jag inte tycker att jag har några talanger som skådespelare, men jag ville tacka "Gula väggen". Jag och spelarna var minst lika besvikna efter den matchen. Det var nog fler än han som skrek fast det inte fanns på bild.

– Jag har full förståelse för den reaktionen. Jag har alltid förstått känslor. Det var kul att ställa upp på den här grejen, säger Hamrén.

Däremot saknar han inte jobbet som förbundskapten.

– Nä, så kan man inte säga. Allt har sitt slut och jag tror att det var ett jättebra beslut både för mig och för landslaget.

TT: Hur är det att följa landslaget från soffan?

– Den första matchen var hemsk. Jag tror att det var inramningen, när jag såg supportrarna och så vidare. Då hände något, det var hemskt. Efteråt var jag helt slut. Det var som om jag hade varit med. Men efter det har det varit som jag hade trott att det skulle vara.

"Gjort det bra"

TT: Vad tycker du om landslagets start under Janne Andersson?

– Resultatmässigt väldigt bra, tycker jag. Lite tur mot Holland, om man ska vara ärlig. Matchen mot Bulgarien var bra och mot Frankrike var man värda mer än förlusten. Jag tycker att de har gjort det riktigt bra och det är skojigt. Jag känner lite mer nu för landslaget än innan jag blev förbundskapten. Det är ju lite "mina gubbar", om man säger så. Många av de unga spelarna har fått vara med och debutera under mig. Då känner man lite extra. Som Robin Olsen... Jag vet ju hur mycket jag fick jobba med honom för att han skulle välja Sverige före Danmark.

TT: Har du ett nytt jobb på gång?

– Nej, det har jag inte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset