Erik Hamrén vill ut på fotbollsplanen igen. Arkivbild.
Erik Hamrén vill ut på fotbollsplanen igen. Arkivbild.

Efter en tids uppehåll är den förre förbundskaptenen Erik Hamrén sugen på att börja arbeta igen.Men inte i närområdet.– Jag bestämde mig tidigt att jag inte ska ta något jobb i Skandinavien, säger han till Expressen.

Hamrén lämnade jobbet som förbundskapten samtidigt som Sverige lämnade Frankrike efter det misslyckade gruppspelet i EM i somras. Redan då hade han erbjudanden om nya jobb att ta ställning till – men avfärdade alla.

– Det var ett par klubbar som ville ha besked under EM men det var omöjligt för mig att svara då. Jag var så fokuserad på uppgiften att det inte fanns tid till att fundera på något annat, säger han i en intervju med Expressen.

– Hade de anbuden kommit nu hade jag nog hoppat på.

Helst vill han "testa på något nytt" och gärna utanför Skandinavien. Han är medveten om att det kan ha varit dumt att tacka nej till de erbjudanden som fanns.

– Det är det som är risken med det här, och den har jag funderat på också givetvis. Om man tackar nej är det lätt att man försvinner.

Tiden direkt efter EM var jobbig för Hamrén, som även hade det tufft i soffan framför Sveriges VM-kvalmatch mot Nederländerna.

– Jag hade trott att jag skulle kunna se matchen som vilken match som helst och njuta av det. Men det gjorde jag inte. Kanske kommer jag att kunna göra det nästa gång.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset