Daniel Radcliffe har sagt hej då till rollen som Harry Potter. Hans nya film ”The woman in black” är en skräckfilm som inte passar för barn. – Nu måste jag visa att jag tar skådespeleriet på allvar, säger han.

Daniel Radcliffe, 22, har lagt trollkarlen Harry Potter bakom sig och är redo att ta sig an nya roller. Efter en Broadway-musikal är han aktuell i rysaren ”The woman in black” som har premiär på fredag. Där spelar han Arthur Kipps, en advokat och nybliven änkling i en hemsökt stad i 1800-talets England.

Vad lockade dig med den här utmaningen?

– Jane Goldmans manus och mötet med regissören James Watkins. Arthur är en komplex rollfigur men det finns ett lugn inom honom. Det var en intressant roll att spela.

Hur vill du beskriva din
karaktär?

– Som en man som är så förstörd av sin frus död att det varit nästan omöjligt för honom att leva i samhället de senaste fyra åren. Arthur kunde inte hantera kontakten med andra människor, särskilt inte sin son. Han älskar honom men har inte varit så närvarande som han borde. 

Gillar du spökfilmer? Först ”Harry Potter” och nu den här?

– Ja, när jag träffade James första gången nämnde han ett citat av Stanley Kubrick om hur alla filmer med övernaturliga element har något gemensamt eftersom de handlar om livet efter döden. Arthur kommer till ett hus och börjar se en död kvinnas spöke. Det handlar om en längtan, eller instinkt, att få veta att hans fru nu finns på ett bättre ställe.

Oroar du dig för att publiken kommer att fortsätta se dig som Harry Potter?

– Jag är väldigt stolt över Potter, men nu måste jag visa att jag tar skådespeleriet på allvar och jag tror att bästa sättet är att välja intressant material att arbeta med. Daniela Pérez/Metro World News

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset