Jordan var nöjd med att han lyckats spara in på hemresan.
Jordan var nöjd med att han lyckats spara in på hemresan.

Den ekonomiske experten Jordan Cox, 18, tyckte att tågbiljetten hem till Essex var för dyr – då valde han att flyga via Berlin för att spara 94 kronor.

Engelsmannen Jordan Cox driver bloggen moneysavingexpert.com och har alltid varit duktig på att spara pengar, skriver Daily Mail. Han brukar till och med föreläsa om hur man kan överleva på rabattkuponger. 
När han skulle ta tåget hem till Essex från en av sina föreläsningar i Sheffield skulle resan landa på 629 kronor. Det var alldeles för mycket pengar tyckte 18-åringen. Därför såg han sig om efter andra alternativ. 

►LÄS MER: Ben, 25, saknar ett hem – men flyger första klass världen runt


På Ryanairs hemsida upptäckte Jordan att resan blev billigare att flyga om han åkte via Milano, Köpenhamn, Dublin eller Berlin.


– I slutändan valde jag att resa via Berlin eftersom det var det billigast och längst bort, så jag skulle få valuta pengarna, säger han till Daily Mail.

►LÄS MER: Så länge kan du spara din matlåda
         

Flygresan blev en rejäl omväg på 163 mil – men Jordan lyckades i alla fall spara 94 kronor. Väl i Berlin passade han dock på att unna sig en currywurst samt lite sightseeing i staden. 

– Även sett till mina vanliga normer ska jag erkänna att det här är ett ganska extremt sätt att spara pengar på, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset