Bilden på José Salvador Alvarenga togs 2014 när han räddats efter 15 månader till havs.
Bilden på José Salvador Alvarenga togs 2014 när han räddats efter 15 månader till havs.

José Salvador Alvarenga överlevde 14 månader till havs. Nu stäms han på 8,5 miljoner – släktingar till hans döda fiskekollega anklagar honom för kannibalism.

När José Salvador Alvarenga flöt i land på Marshallöarna på Stilla Havet i februari 2014 hade han varit skeppsbruten i över ett år. I november 2012 betalade han Ezquiel Cordoba 22,50 dollar för en två dagars fisketur utanför den mexikanska kusten.

Men de överraskades av en storm och fiskebåten hamnade långt ute i havet. Alvarenga och Cordoba överlevde genom att dricka sköldpaddsblod och urin och fånga fisk och fåglar som de åt råa. 

Alvarenga har berättat att kollegan spydde av den råa maten och spydde konstant. Innan han dog lovade Alvarenga att han inte skulle äta av den döde. 

► LÄS MER: Skeppsbruten hund kom hem efter fyra månader

Ezequiel Cordobas kropp var ombord på båten i sex dagar som sällskap innan han slängde den överbord. 

Men hans familj stämmer nu José Salvador Alvarenga på motsvarande 8,5 miljoner kronor, skriver the Independent De anklagar honom för att ha ätit av sin döde kollega. 

Stämningen kommer dagar efter att Alvarengas bok om händelsen har kommit ut. Via sin advokat Rikard Cucalon förnekar han till anklagelsen om kannibalism. 

– Jag tror att stämningen är en del av den familjens försök för att få del av royalties, säger advokaten till El Salvador-tidningen El Diario de Hoy

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset