Louis Jordan överlevde med en stor portion tur, han var försvunnen i 66 dagar och överlevde på regnvatten.
Louis Jordan överlevde med en stor portion tur, han var försvunnen i 66 dagar och överlevde på regnvatten.

37-åriga Louis Jordan räddades på torsdagen efter att ha varit anmäld som försvunnen sedan januari. ”Jag trodde jag hade förlorat dig”, säger pappan.

När 37-åringen räddades satt han på sin segelbåts skrov, sedan den vält. Han befann sig 32 mil utanför den amerikanska kusten när ett tyskt tankfartyg passerade.

När han hamnat i säkerhet på tankfartyget fick han prata med sin pappa på telefon och förklarade då att han inte kunnat segla hem.

– Jag trodde jag hade förlorat dig, säger pappan på en inspelning av samtalet som amerikanska medier har spelat upp.

En talesperson för kustbevakningen i Miami säger till tv-kanalen WITN att 37-åriga Louis Jordan överlevt på regnvatten och rå fisk som han har fångat med händerna. Han fördes till ett sjukhus i delstaten Virginia. Sist någon såg 37-åringen var den 23 januari när han gav sig iväg på en fisketur.

Kustbevakningen avslutade sina sökinsatser redan i februari. Men hans pappa säger till CNN att han aldrig gav upp hoppet om att sonen skulle leva. Och på skärtorsdagen kunde han alltså räddas. 

Varför båten kapsejsat är fortfarande okänt, men enligt flera tidningar ska masten ha varit avbruten. CNN skriver att Louis Jordan skadade axeln när båten kapsejsade och att han inte hade möjlighet att reparera den trasiga masten.

– Jag visste att han hade en sjöduglig båt. Och han berättade på telefon att han bad hela tiden, så jag tror att det hjälpte honom mycket, säger hans pappa, Frank Jordan, i en intervju med CNN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset