Erik A Eriksson (C).
Erik A Eriksson (C).

Erik A Eriksson (C) bodde gratis i riksdagens lägenhet. Samtidigt fick han 7 000 kronor i månaden.

I över åtta månader lät riksdagsledamoten Erik A Eriksson (C) riksdagen betala ut 7 000 kronor i hyresersättning per månad för eget boende. Samtidigt som samma riksdagsförvaltning lät Eriksson bo gratis i en ledamotslägenhet.

Den centerpartistiske toppolitikern tvingas nu betala tillbaka allt före års-skiftet, drygt 56 000 kronor.
– Tycker att det är märkligt att de inte säger något till mig eftersom jag tilldelats en av deras ledamots-lägenheter. Även om jag förstås inte vill skylla på det, säger Erik A Eriksson (C) till Metro.

Man skulle kunna säga att riksdagsledamoten Erik A Eriksson gjort en ”Juholt” och bidragsfuskat för skattepengar. Samtidigt finns det en rad olikheter. Bland annat att den centerpartistiske riksdagsledamoten till skillnad mot S-ledaren inte hade rätt till en enda bidragskrona sedan årskiftet.

Erik A Eriksson ska till sin fördel samtidigt ha anmält felet själv i månadsskiftet augusti-september. Före Juholts återbetalningskrav blev känt i media. Därmed riskerar Erik Eriksson sannolikt inte att polisanmälas för bidragsfusk.

Men hur kunde det gå så långt tid innan du upptäckte felutbetalningen?

– Jag märkte detta faktiskt redan i våras. Sen blev det sommar och efter det kände jag att det var dags att reglera detta på allvar, säger Erik A Eriksson.

Du lade heller inte undan pengarna när du märkte att du fortsatte få bostadsersättning?
– Nej, det gjorde jag ju inte av nån anledning.

Erik A Eriksson hade en bostadsrätt utanför Stockholms tullar som han i höstas sålde i och med att han tilldelades övernattningslägenheten av riksdagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset