35-årige Nerijus Bilevicius som åtalats för mordet på Lisa Holm är skyldig. Det anser Skaraborgs tingsrätt som dömer mannen till livstids fängelse.

Nerijus Bilevicius, som åtalats för mordet på Lisa Holm, är skyldig. Det anser Skaraborgs tingsrätt som dömer mannen till livstids fängelse och utvisning.

Åklagaren har under rättegången radat upp teknisk bevisning och indicier — som blodspår och dna från den misstänkte på in- och utsidan av Lisa Holms kläder, vittnesuppgifter om att en bil som liknar 35-årige Nerijus Bilevicius synts nära ladan där Lisa Holm mördades och att han saknar ett fullgott alibi — för att visa på 35-åringen skuld. Och tingsrätten väljer alltså att gå på åklagarens linje, enligt domen som kom vid klockan 11.

35-åringen har genom hela processen förnekat all inblandning i mordet och hävdar att han aldrig ens träffat flickan.

17-åriga Lisa Holm försvann från sitt sommarjobb i Blomberg på Kinnekulle den 7 juni i år, och hittades mördad fem dagar senare vid en gård några kilometer bort. 35-åringen anhölls dagen efter.

Målet var inte särskilt juridiskt komplicerat, anser tingsrättens ordförande:

– Det finns inga invändningar om nödvärn, eller att det inte var avsiktligt. Det kan man fastna på i många brottmål, men det finns ju inte här, säger hon och fortsätter om de försvårande omständigheterna i målet.

– Det här är en ung flicka, i princip ett barn, som blir överfallen av en vuxen man. Situationen måste ha varit fruktansvärt skräckfylld för henne, innan hon avled.

Tingsrätten är enig i sin dom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset