Mattias Thornbergs värd höjer hyrorna mest i hela Stockholms län. Det betyder att han – som är sjukskriven – måste betala 310 kronor mer i månaden.

Mattias Thornberg.

Den högsta hyreshöjningen bland Stockholms läns bostadsbolag står Armada i Österåker för. I genomsnitt höjs hyran med 2,4 procent för deras hyresgäster.
 
Mattias Thornberg är en av dem som drabbas av de största höjningarna och får betala 310 kronor mer i hyra jämfört med tidigare – en ökning från 6700 till 7010 kronor. Det är tufft för honom som dessutom är sjukskriven.
 
– Jag och min sambo håller på att byta den här lägenheten för att den är för dyr, och var på visning på en som var fem kvadrat mindre men en hyra som var 1500 kronor billigare. Jag har ingen större koll på hur de har tänkt egentligen, säger han, som har funderat på att gå och prata med grannarna om saken.
 
Bengt Lundström är förhandlingsledare på Hyresgästföreningen och inte nöjd med höjningen.
 
– Den är alldeles för hög så klart. Men utgångspunkten för deras yrkande var 4,1 procent så förhandlingarna drog ut på tiden. Till slut kunde vi inte bortse från att de haft kostnadsökningar.
 
Metro har försökt nå personer på Armada för en kommentar utan att få någon respons, men till tidningen
Hem&Hyra säger ekonomichefen Jennie Norlin att höjningen bland annat handlar om ökade taxor, underhållsbehov och höjd borgensavgift. 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset