Pr-konsulten Anders Löf försökte öppet gå med i alla riksdagspartier. S, V och M sa blankt nej och C varnade för att han skulle bli upptäckt och utesluten. FP och MP sa ja och SD tyckte att han kunde få vara med och betala men inte bestämma.

Hur kom du på idén att försöka gå med i alla partier?
– Eftersom det är supervalår tänkte jag att det är viktigare än någonsin att vara med i det laget som vinner, och det enda sättet att garantera det är att vara med i alla lag. Så föddes tanken.

Blev du förvånad över responsen från partierna?
– Både ja och nej. Jag trodde att partierna skulle ha en ganska gemensam policy men det visade sig att de har väldigt olika inställningar till det hela.

Vilket svar kan du sympatisera mest med?
– Mitt hjärta klappar lite extra mycket för FP som blev så glada över att det generiska påståendet jag skrev i min förfrågan (ni tror på Sverige och vill skapa jobb för unga) passade så bra in på deras politik och att de tyckte att det är helt okej att man är med i andra partier samtidigt. De verkar helt enkelt sympatiska.

Är du medlem i något parti i dag?
– Det vet jag inte om jag vill svara på. Jag kanske är medlem i flera och då kanske Centerpartiet får reda på det. De verkar bli så himla förbannade.

Har du något råd till andra som vill gå med i alla partier?
– Ja, mejla inte och fråga först. Det är typ olagligt att samköra register i Sverige så de har inget sätt att kolla om du är medlem i alla. Tipset är att bara gå med och sedan spela cool. Om du tycker medlemsavgiften är dyr, räkna på alla event du kan gå på och äta snittar och dricka gratis drinkar för att väga upp utgiften. Är du driftig kan du nog gå plus.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset