Baristan Lee Gang-bin målar bland annat Vincent van Goghs verk Stjärnenatt i kaffekoppen. Bilden är ett montage och är från instagramkontot @leekangbin91.
Baristan Lee Gang-bin målar bland annat Vincent van Goghs verk Stjärnenatt i kaffekoppen. Bilden är ett montage och är från instagramkontot @leekangbin91.

Mona Lisa, Skriet eller en selfie. En barista i Seoul förvandlar kaffe till vackra konstverk utifrån kundens önskemål.

Flera av oss har säkert någon gång försökt att göra ett hjärta i morgonkaffet, men misslyckats. En barista i Sydkoreas huvudstad Seoul har tagit kaffekonsten ett steg längre genom att använda flera olika färger för att måla kända konstverk i besökarnas kaffekoppar.

Baristan Lee Gang-bin använder en teknik som han kallar för ”cream art”. Till CNN säger han att kaffe är som en saga för honom.

– Det hjälper mig att uttrycka precis vad jag vill och få mina drömmar att leva. Personer som är specialiserade i kaffekonst använder ofta bara två färger: svart och vitt. Men jag vill bryta den gränsen.

LÄS MER: Här är Göteborgs bästa kaféer

Lee Gang-bin målar bland annat Leonardo DiVincis verk Mona Lisa och Edvard Munchs kända verk Skriet. Men han gör även andra konstverk på kundernas förfrågan. Till CNN säger han att det dock är viktigt att han gör kaffe som personer faktiskt kan dricka.

– Jag gör bara konstverk på kallt kaffe. Om jag gjorde det på varmt kaffe skulle smaken förändras när kaffet kallnar, och jag vill inte att smaken ska förändras, berättar baristan Lee Gang-bin. På Instagram har hans konstverk lett till att han fått över 190 000 följare.

LÄS MER: Ny forskning: Dricka kaffe kan förlänga livet

Men den som väntar på något gott, eller i detta fall något fint också, kan få vänta ett tag. Varje kaffekopp kan nämligen ta en timme att skapa och Lee Gang-bin gör bara tre koppar kaffe per dag och du som vill ha en kopp måste boka tid. Varje kopp kaffe med ”cream art” kostar 7,500 won, cirka 53 kronor.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Kaffe konst