Jacob Gordin håller i den unika tunnelbane-manifestationen ”Finns liv, finns hopp!”, där alla som deltar uppmanas att ta med sig en krukväxt och tillsammans visa sitt stöd mot orättvisor och rasism.
Jacob Gordin håller i den unika tunnelbane-manifestationen ”Finns liv, finns hopp!”, där alla som deltar uppmanas att ta med sig en krukväxt och tillsammans visa sitt stöd mot orättvisor och rasism.

På tisdag kommer gröna linjen att fyllas med gröna krukväxter och musik. Med tunnelbane-manifestationen vill Jacob Gordin uppmärksamma orättvisor och rasism. – Vi måste sprida kärlekens ljus, säger han.

På tisdag 17 mars hålls den unika tunnelbane-manifestationen ”Finns liv, finns hopp!”, där alla som deltar uppmanas att ta med sig en krukväxt och tillsammans visa sitt stöd mot orättvisor och rasism. Målet är att fylla en hel tunnelbanevagn med växter för att symbolisera livet och kampen mot maktmissbruk.

– Vi lever i en värld där vi blir allt mer egoistiska och isolerade mot omvärlden. Vi väljer att titta på tv i stället för på varandra. Det vill jag ändra på, säger visionären, musikern och skådespelaren Jacob Gordin, som står bakom initiativet.

Manifestationen startar klockan åtta på morgonen vid Hagsätra tunnelbanestation och rullar vidare ända till Hässelby Strand, där den gröna aktionen kommer att avslutas med musik och underhållning. ”Punk-Hasse”, som enligt Jacob är en välkänd figur i musikerkretsar, kommer att välsigna tåget och hälsa folk välkomna ombord.

– Man kan hoppa på tåget vid alla stationer längs sträckan, alla är välkomna, säger Jacob, som även har sett till så att Radio Metropol kommer att sända live hela resan.

Vid varje station väntar dessutom en överraskning i form av en hemlig kändis som kommer att kliva på.

– Men jag kan avslöja att Bert-Åke Varg kommer, så den äldre publiken kommer att jubla, säger han.

Komikern ”Babsan”, Lars-Åke Wilhelmsson, har blivit tillfrågad men var tyvärr bortrest den dagen. Idén till den ovanliga manifestationen föddes efter ett möte på tunnelbanan med en mycket speciell kvinna.

– Hon satt mittemot mig med en jättefin växt och lyste upp hela vagnen. Vi började prata och vi fick en otroligt fin kontakt där hon delade med sig av sitt liv. Jag tänkte ”Shit vad coolt om man skulle fylla en hel tunnelbana med växter”, berättar han.

På tisdag kan det bli en verklighet. Och nästan alla plantor är välkomna.

– Bara inga köttätande växter. Känner man sig taggig den dagen får man ta med sig en kaktus, säger Jacob.

Vad hoppas du åstadkomma med manifestationen?

– Att alla som deltar får en otroligt häftig resa. Jag tror att man kommer att minnas den här dagen med alla roliga växter och fina möten med andra. Vi måste börja vara goda människor mot varandra och sprida kärlekens ljus, säger han.

Mer information om manifestationen "Finns liv, finns hopp" hittar du här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset