Mao Weidong när han slår rekordet i planka.
Mao Weidong när han slår rekordet i planka.

En vanlig människa kanske klarar att stå i positionen "plankan" i 30 sekunder, en muskeltränad person i två minuter. Här ser du mannen som gjort det i fyra timmar och 26 minuter.

Mao Weidong, medlem i Pekings insatsstyrka, slog förra veckan världsrekord och krossade det tidigare rekordet som låg på tre timmar och sju minuter, skriver The Telegraph.

Övningen påfrestar mage, skuldror, armar, rumpa och lår.

Kinesiska specialstyrkor är kända för sina stenhårda övningar. De senaste två åren har Kina slagit allt motstånd vid Warrior Competition, ett slags OS i militärövningar, i Jordanien. Bland de 18 motståndarländerna fick både USA:s och Rysslands elitförband se sig slagna, skriver Business insider.

Även i andra asiatiska länder drar träningen inom militär- och polisstyrkor åt det extrema hållet. Tidigare i höst kvävdes två sydkoreanska soldater till döds under en övning som gick ut på att utstå förhör, skriver South China Morning Post.

I grannen Nordkorea är det svårt att få bekräftat vad som är sant och vad som är överdrifter, men det isolerade landet lägger stora summor på sin armé. 2010 uppskattades de militära specialförbanden uppgå till omkring 200 000 elitsoldater. Deras uppdrag vid ett anfall omfattar band annat att utplåna viktiga mål och mörda nyckelpersoner i Sydkorea.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset