Efter ett tag började vissa av personerna ifrågasätta den andres kön.
Efter ett tag började vissa av personerna ifrågasätta den andres kön.

Han hackade matchningsappen Tinder och lurade killar att flirta med varandra. "De ignorerade alla tecken", säger hackaren Patrick.

Appen Tinder används oftast för att hitta matchningar av personer av det andra könet. Genom att svepa med fingret till höger eller vänster bestämmer användaren vem den vill ”gilla”. Om det uppstår en träff där båda parterna gillat varandra går det att börja chatta.

En programmerare från Kalifornien kom på idén att kasta om förutsättningarna i appen. Han parade ihop män, som trodde att de chattade med kvinnor, med andra män, skriver The Verge.

Hackaren, som The Verge kallar Patrick, säger att hans tjejkompisar ofta klagade på meddelandena de fick på Tinder. Enligt dem var vissa killar väldigt flirtiga, på gränsen till grova, och ibland kunde de även gå över gränsen. Han ville se hur konversationerna såg ut när båda parterna betedde sig extremt flirtigt.

►LÄS MER: Så sparar Tinder information om dig

Patricks program använde sig av två testprofiler (en med den kända bloggaren Boxxys bild och en med en tjejkompis som gett sitt godkännande).

De som gillade någon av de påhittade profilerna parades automatiskt ihop och kunde börja chatta – i tron om att de chattade med en tjej.

På bara 12 timmar hade han 40 konversationer i gång. Med en kod dolde han telefonnummer och när ett riktigt möte var på gång gick han in och stoppade chatten. Vad han tycker är mest anmärkningsvärt är att killarna chattade på som vanligt.

– De ignorerade alla tecken, de ignorerade alla konstiga saker, säger Patrick till tidningen.

När killarna kom på vad som egentligen hände blev vissa aggressiva, andra förvirrade, medan vissa uppskattade humorn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset