I morgon får Sverige en ny prinsessa. Jenny Alexandersson, kunglig expert på Aftonbladet, berättar om Sofia Hellqvist, hur lika prinsparet är och om deras känslor för varandra.

Varför trivs Carl Philip och Sofia så bra med varandra?

– De kompletterar varandra perfekt och har många gemensamma intressen. Båda två har hunnit ha egna liv med partners, resor och erfarenheter innan de träffade varandra. Det tror jag har varit viktigt för dem båda, säger Jenny Alexandersson, kunglig expert på Aftonbladet.

Hur lika är de?

– Som personer är de ganska olika, Carl Philip är mer introvert och Sofia ganska utåtriktad. Båda två är duktiga slalomåkare och de har åkt Vasaloppet tillsammans ett par gånger. Båda är hundmänniskor, de har borderterriern Siri tillsammans och de älskar att resa och båda är väldigt sportiga och tränar mycket tillsammans.

Hur är Sofia?

– Hon gillar att stå i rampljuset och det är en mycket bra egenskap för en blivande prinsessa. Hon har dessutom förmågan att föra över den trygghet hon känner framför kameran på Carl Philip som tidigare inte alls har gillat att träffa pressen. Han har verkligen hittat sig själv tillsammans med Sofia och är numera obekymrad och mycket bra när han ger intervjuer och håller tal.

Hur tycker du att Sofia har klarat situationen att vara tillsammans med en så offentlig person?

– Hon har skött sig perfekt. När hon konfronterades med bikinibilder och skriverier om "Paradise hotel" i början av relationen gav hon inga intervjuer eller kommentarer över huvud taget, istället pratade hon om det när förlovningen i stort sett var ett faktum. Hon sa att hon inte ångrade något, men skulle inte göra samma val idag. Det är lysande! Hon är sig själv och står för det.

Tror du att de kommer att visa mycket känslor under bröllopet?

– Jag hoppas innerligt att de vågar visa känslor! De är ett vackert par som många är nyfikna på. Att vara sig själva och visa vad de känner gör att de öppnar en dörr till svenska folket. Men det viktigaste är såklart att de kan hitta sitt egna privata spejs mitt bland tv-kameror och åskådare. Det lyckades Daniel och Victoria med och de var ändå inte rädda för att visa tårar, kyssar och kärlek, säger Jenny Alexandersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset