22-åriga Matt Diaz har i flera års tid låtit följare ta del av hans viktnedgång. Nu visar han sin kropp för första gången – i en känslosam video.

– Hej, jag heter Matt Diaz. Jag har gått ner 120 kg de senaste sex åren. När jag var 16 år vägde jag 225 kg när jag vägde som mest.

Det är en märkbart tagen och nervös 22-åring som börjar prata till kameran. Under årens lopp har han visat sina följare flera bilder på sin viktnedgång, men alltid med kläderna på.

– Jag är en stor förespråkare av en positiv inställning till kroppen, men jag har aldrig visat hur min överflödiga hud ser ut på riktigt. Och jag tror att det är viktigt att jag gör det, för jag vill vara öppen med er om vem jag är och hur min kropp ser ut.

Matt Diaz är komiker och bor i New York. I videon poserar han sedan med bar överkropp och förklarar hur hans träning och bantning gjort att huden nu hänger, och att han inte kan göra något åt saken.

– Jag är väldigt rädd för att lägga upp detta. Jag är rädd för att folk inte kommer tycka att jag är attraktiv längre. Jag är rädd att alla snälla meddelanden kommer att ta slut, säger han med tårar i ögonen.

Men de snälla kommentarerna tog inte slut. Efter att Matt Diaz lagt upp videon på sin Tumblr-blogg fick den snabbt spridning och folk från hela världen hörde av sig. Till Upworthy säger han sig vara positivt överraskad av responsen.

– Jag tror att vilken åsikt du än uttrycker på nätet ger en viss andel negativa och cyniska kommentarer, men jag har inte sett något sånt. Jag har läst varje kommentar och meddelande sedan videon lades upp, bokstavligen tusentals, och alla är så omtänksamma, säger han.

Han har startat en insamling på Gofundme för att ha råd med en operation till att ta bort huden. Målet var att samla in 20 000 dollar. På två dagar är insamlingen redan upp i över det dubbla.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset