Wiliam Petzäll fotograferad som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. I dag skrivs han ut från behandlingshemmet Nämndemansgården.
Wiliam Petzäll fotograferad som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. I dag skrivs han ut från behandlingshemmet Nämndemansgården.

Sverigedemokraterna skakas av en intern kris. Beskyllningarna mellan avhopparen William Petzäll, 23, och partitoppen haglar.

Partitoppen kallar Petzäll för ”kräk” och själv hotar han med att skriva en avslöjande bok om spelet bakom kulisserna i SD-toppen.
– Jag har varit med i partiet i fem år och umgåtts med många i toppskiktet,  så det är klart att man vet mycket, säger Petzäll i en intervju med Nyheter 24.

I går kallades han ”kräk” av partiets politiske samordnare Christopher Dunly. Erik Almqvist i partistyrelsen hävdade att Petzäll krävt SD på pengar och flera SD-medlemmar ringde upp avhopparen för att säga vad de tyckte om ”svikaren”.

William Petzäll har under de senaste veckorna befunnit sig på ett behandlingshem. Hans alkoholproblem blev offentliga när han i vintras greps för fylleri i samband med en fest i Trelleborg. Han vår då påverkad av både sprit och tabletter och valde att lägga in sig på ett behandlingshem. Under våren återvände han till riksdagsarbetet, men hamnade återigen på behandlingshem efter ett återfall.

I går meddelande Pet-zäll att han lämnar Sverigedemokraterna men stannar kvar i riksdagen som politisk vilde. Ett erbjudande till Moderaterna om samarbete möttes av iskyla.

Enligt Petzäll har hans syn på omvärlden förändrats under vistelsen på behandlingshemmet. Han tar nu avstånd från Sverigedemokraternas politik.
– De har gjort upp med mig och jag med dem. Nu vill jag göra upp med stämpeln som SD-ledamot, säger Petzäll till Aftonbladet.

Metro sökte i går kväll William Petzäll utan att lyckas nå honom

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset