Alan Barnes, 67 (till vänster), blev svårt tagen av överfallet och vågade inte bo hemma. Richard Gatiss, 25 (till höger) har nu dömts för överfallet
Alan Barnes, 67 (till vänster), blev svårt tagen av överfallet och vågade inte bo hemma. Richard Gatiss, 25 (till höger) har nu dömts för överfallet

Nu har Richard Gatiss dömts för det våldsamma rånet mot pensionären Alan Barnes, 67.Den 25-årige rånaren får skaka galler i fyra år efter överfallet som engagerat människor över hela världen.

Alan Barnes, 67, blev svårt misshandlad när han överfölls på öppen gata i brittiska Low Fell i slutet på januari.

LÄS MER: Funktionshindrade Alan, 67, rånades.

Med knappt någon syn alls och svårt märkt av sitt tillstånd bröt Alan Barnes nyckelbenet när han knuffades till marken av 25-årige Richard Gatiss som var på jakt efter pengar - som Alan Barnes inte hade.

Överfallet engagerade stort sedan lokala frisörskan Katie Cutler startade en insamling som gett Alan Barnes långt över 2,5 miljoner kronor i stöd.

"Jag blev så upprörd över att någon kunde utsätta en funktionshindrad pensionär och vara så grym. Vi kan inte ändra på det som hänt, men med en liten donation kan vi göra framtiden bättre och hjälpa honom hitta ett nytt hem”, skriver hon på donationssidan”.

Nu har så gärningsmannen Richard Gatiss fått sitt straff för det fega överfallet, skriver  Daily Mail.

Han avslöjades av DNA som lämnades på Alans jacka.

För 67-åringen känns det nu som att en liten bit av hans förlorade trygghet vunnits åter.

– Jag tycker straffet är lagom, och jag hoppas att han lär sig göra bra saker för andra människor i fängelset, säger Alan Barnes i en kommentar till tidningen.

Men någon ilska finns inte hos honom

– Det är sorgligt att han drivits att göra så här mot andra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset