Chad Groeschen vill varna andra för att sova med linser.
Chad Groeschen vill varna andra för att sova med linser.

Chad Groeschen, 39, sov med sina kontaktlinser. Det var ett misstag – som gjorde att han förlorade synen på ena ögat. Nu vill han varna andra.

När Chad Groeschen var på jobbet i Cincinnati, USA, förra månaden kände han hur det kliade i hans vänstra öga. Han avfärdade det som allergier, rapporterar Huffington Post.

Dagen efter när han vaknade upp var ögat infekterat och synen försämrad. Och det blev värre och värre. Chad Groeschen åkte in till Cincinnati Eye Institute och fick träffa en läkare som konstaterade att han hade drabbats av en allvarlig infektion under kontaktlinsen.

– Infektionen liksom äter upp hornhinnan. När infektionen försvinner försämras synen av ärrvävnaden som bildas, säger Chad till Huffington Post.

LÄS MER: Läkare larmar: Fransförlängningar kan skada hälsan

Det resulterade i att han nu är helt blind på sitt vänstra öga. Men enligt läkarna finns det chans att han återfår synen om han genomgår en hornhinnetransplantation.

Kontaktlinserna har identifierats som anledningen till att infektionen fick så pass allvarliga följder. Trots att det stod på förpackningen att det var okej att sova med linserna.

Ögonläkaren William Faulkner, som vårdade Chad, säger att man ska undvika att sova med kontaktlinser.

– En av de olyckliga konsekvenserna med kontaktlinser är infektioner, för personer som sover med linserna över natten ökar risken för infektion med tio gånger, säger han till tv-stationen Local 12.

►LÄS MER: Anna, 37, är blind – och öppnar andras ögon för vad som är vackert

Chad Groeschen vill att hans historia ska spridas så att andra inte ska göra samma misstag.

– Om något händer med ditt öga, åk genast till en specialist, säger han till Buzzfeed.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset