Linus "Limpone" Wecksell är ledaren som ska sätta Team Propertys nya cs-lag på kartan. Självförtroendet har de redan – nu saknas bara att lägga pusslet rätt.

Team Property har en brokig historia. Nu har organisationen gått igenom ännu förändringsprocess och med sig ut på andra sidan har de ett nytt Counter strike-lag. Ett lag med mer potential än på länge inom organisationen.

I ledarrollen ser vi Gamerz-vinnaren och tidigare Tempo Storm-svensken Linus ”Limpone” Wecksell.

– Det känns riktigt bra att vara under en organisation igen och slippa tänka på hela den biten. Team Property har vi jobbat med den senaste månaden och de verkar väldigt seriösa och engagerade och vill verkligen det här, precis som vi, säger han.

LÄS MER: Drakens banter inför Katowice: Fnatic är ett gäng onliners

Laget har sedan en tid spelat tillsammans under namnet Snabbabrillor och enligt Linus ”Limpone” Wecksell så har de egenskaper som inte alls är speciellt vanliga. Framförallt inte i nyskapade lag.

– Spelarna i vårt lag har väldigt mycket självförtroende, är säkra i sitt spel och vet vad de gillar att göra. Det är ganska ovanligt. Vanligtvis placerar man ut spelarna lite här och var och sen formar laget efter det. I det här laget vet alla redan vad de är bra på, säger han.

Här är nya Property

David ” Jayzwalkingz” Kempner
Eric ” Ericip” Torsson
Kevin ”kevzy” Nilsson
Gustav ” ZINKEN” Björk
Linus ” Limpone” Wecksell

Även om spelarnas självsäkerhet gör arbetet lättare så återstår det fortfarande att forma ett starkt lagspel. Mycket av det jobbet hänger på Wecksell.

LÄS MER: Amerikanska esportjätten bryter med sitt svenska CS-lag

– Det är upp till mig att försöka pussla ihop hur vi kan utnyttja allas styrkor på bästa sätt. Det är det som har tagit lite tid för oss. Men det är också en av våra styrkor. När vi kommer in i flowet och alla får göra sin grej så spelar vi riktigt bra, säger han.

Att bli en del av Property är också en nödvändighet för att ge Linus ”Limpone” Wecksell möjligheten att få laget att utvecklas optimalt.

– Propertys jobb är att ta bort så mycket vikt från våra axlar som de kan för att vi ska kunna koncentrera oss på spelet, säger han.

En sista fråga, hur kommer det gå för brorsan JW och Fnatic i Katowice?

– Jag vet inte riktigt faktiskt. De har visat att de kan göra bra ifrån sig. Sen hade de den här sista turneringen [StarSeries] som blev lite av en flopp men förhoppningsvis kan de göra ett lyft den här gången, säger han.

LÄS MER: Gamerz-laget splittrades – skrev aldrig på proffskontraktet

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset