Här är beviset för att han numera heter Alan Trashmouth Records.
Här är beviset för att han numera heter Alan Trashmouth Records.

Alan vill visa att det går att tjäna pengar som ung aspirerande artist.

Dedikerade studenter kan gå långt för att lyckas i karriären, Alan är en av dem. Han studerar konst på Edingburgh College of Art och som många aspirerande konstnärer vet han att det är svårt att slå sig fram på den smala och underbetalda marknaden.

33-åringen har därför länge letat efter sponsorer som kan tänka sig stödja hans konst. Med ett år kvar på sin utbildning är det minst sagt skralt i kassan. I ett öppet brev som han delat på Facebook och Twitter har han vädjat till olika företag och till slut nappade ett, skriver Mirror.

Det oberoende skivbolaget Trashmouth Records erbjöd sig att ge honom 200 pund, vilket motsvarar cirka 2 600 svenska kronor. För att visa sin tacksamhet och som en del av ett konstprojekt har Alan gjort skivbolagets namn till sitt eget. Han heter numera Alan Trashmouth Records.

– Det är ett bra namn för att vara ett rockband. Nu måste jag ändra mina uppgifter hos banken och på körkortet, säger han till Mirror.

Det Londonbaserade skivbolaget som även har har signat Alans egna band Bat Bike, blev minst sagt förvånade när Alan tillkännagav sitt namnbyte.

– Det väldigt overkligt och intressant. Jag har aldrig hört talas om någon som vill ta ett sponsor-samarbete så pass långt, säger Liam D May, musikproducent på bolaget.

Just nu producerar Trashmouth Records Alans debutalbum ”Getting back” som kommer att släppas i sommar. Så nog valde han rätt företag att samarbeta med.

– Det här handlar om hur artister och konstnärer tjänar pengar och som ung konstnär är det möjligt att tjäna pengar, konstaterar Alan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset