Bill Lahti stoppade rånarna i sitt hem i Woodland, i delstaten Washington, USA.
Bill Lahti stoppade rånarna i sitt hem i Woodland, i delstaten Washington, USA.

Bill Lahti kom till sitt hem i Woodland, USA, och upptäckte att inbrottstjuvar tagit sig in i huset. Beväpnad med ett vapen grep han de två gärningsmännen – och tvingade dem att själva ringa till polisen.

Det var i förra veckan som Bill Lahti kom till sitt hem i Woodland, en kommun på landsbygden utanför Vancouver i östra USA. Familjen hade haft inbrott i huset kort tidigare och när Lahti kom till huset på måndagkvällen stod en bil parkerad utanför dörren, skriver den lokala tv-kanalen KATU News.

– Jag körde fram till huset och såg deras bil, uppställd mot dörren på framsidan. Dörren var öppen ungefär en decimeter och jag såg att det lyste där inne. Så jag gick ut ur min bil, sparkade upp dörren och där stod de, säger Bill Lahti till KATU News.
 

►LÄS MER: Lasse, 47, stoppade rånare – med hjälp av sin motorcykel

Beväpnad med en pistol höll han kvar de två männen i huset tills polisen kom. Men larmsamtalet till polisen kunde han inte göra själv eftersom hans telefon var trasig – i stället sa han åt en av rånarna att själv ringa till polisen.

En talesperson på polisen säger till KATU News att ingripandet är ett exempel på någon som använder ett vapen säkert, lagligt och med ordentlig utbildning.
 

►LÄS MER: Mannen hade inga kontanter – tvingades swisha till rånaren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott