Precis som alla andra lottomiljardärer i USA fick Roy Cockrum ställa upp på en presskonferens – men till skillnad från de flesta andra avslöjade 58-åringen att han tänker skänka bort pengarna eftersom han har avgivit ett fattigdomslöfte.

Precis som alla andra lottomiljardärer i USA fick Roy Cockrum (infällda bilden) ställa upp på en presskonferens.

Det var den 11 juni som Cockrum gick in på en affär i staden Knoxville i Tennessee och köpte lottokupongen, en kupong som senare visade sig vara värd 259 miljoner dollar (närmare 1,8 miljarder kronor), rapporterar nyhetsbyrån AP.

►Jobbkompisarna vann 300 miljoner – stäms av kollega

► Givmildhet får folk att må bra

Chockavslöjandet kom i torsdags när han skulle hämta upp vinsten, dock "bara" 115 miljoner dollar (790 miljoner kronor) eftersom han hade bestämt sig för att få ut en klumpsumma i stället för att få vinstsumman utportionerad över en längre tid.

Det visade sig att Cockrum tillhör en kristen församling och att han har avlagt ett fattigdomslöfte. Detta hindrade honom inte från att köpa lottokupongen, men han kan ju inte behålla pengarna.

– Jag ska jobba hårt för att se till att vartenda öre av prissumman kommer att bli en välsignelse för dem som får den, sa han i samband med presskonferensen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset