Greg Hancock. Arkivbild.
Greg Hancock. Arkivbild.

Greg Hancock kan bli speedwayvärldsmästare redan innan han kört sitt första heat i säsongsfinalen i Melbourne.Men amerikanen lovar att gasa på ändå."Jag vill vinna. Jag tänker inte låta de andra köra för resten av poängen och prispengarna", säger han.

Hancock leder VM-serien på 134 poäng och behöver bara tre poäng, en heatseger, för att säkra VM-titeln. Tvåan Jason Doyle, från Australien, skadades svårt i en tävling tidigare i höst och kan inte vara med. Han stannar på 123 poäng.

Britten Tai Woffinden har 115 poäng och polacken Bartosz Zmarzlik 113. Så snart Woffinden tappat tre poäng och Zmarzlik en poäng kan Hancock börja fira sin fjärde VM-titel.

46-åringen, som bor i Sverige under speedwaysäsongen, blir i så fall den sjätte genom tiderna att vinna VM minst fyra gånger.

"När jag är i en tävlingssituation är jag så inne i att köra för seger och tänker inte på något annat. Så jag kommer att fortsätta att jaga framgångar under tävlingen. Det finns alltid något som står på spel", säger Hancock till VM-seriens webbplats.

"Förhoppningsvis kan jag ta en pallplats. Det skulle vara en bra avslutning på ett väldigt bra år".

Tre svenskar är med i Melbourne, Fredrik Lindgren, Antonio Lindbäck och Andreas Jonsson. Lindgren har redan säkrat en plats i nästa års VM-seriegenom Challengekvalet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset