Hanna Bouveng anställdes av affärsmannen och miljardären Benjamin Wey 2013.
Hanna Bouveng anställdes av affärsmannen och miljardären Benjamin Wey 2013.

Vid 23-års ålder fick Hanna Bouveng sitt drömjobb i New York hos affärsmannen och miljardären Benjamin Wey. Nu berättar hon om chefens sexuella trakasserier och hot. – Jag ville bara att han skulle uppföra sig som en normal chef, säger hon.

I rätten har Hanna Bouveng, 25, från Vetlanda berättat hur Benjamin Wey, 43, som är gift, började trakassera henne sexuellt och verbalt redan i oktober 2013. Han ska ha pressat henne till att ha sex med honom och hotat med att om de inte inledde en relation, så skulle hon få sparken, något som Metro tidigare skrivit om.

– Jag sa till honom att sluta. Jag var aldrig attraherad av honom. Han var gift och gammal nog att vara min pappa. Jag ville bara att han skulle uppföra sig som en normal chef, säger hon till den amerikanska tidningen Cosmopolitan.

LÄS MER: Svensk kvinna får 148 miljoner efter trakasserier på jobbet

För tidningen berättar hon hur Benjamin Wey erbjöd henne ett toppjobb som kommunikationschef på hans företag på Wall Street och hur han ständigt försökte muta henne med pengar, gåvor och tjänster för att nästla sig in i hennes liv.

– Han visade mig en tvårummare i ett hus med dörrvakt nära kontoret. Jag sa att jag behövde löneförhöjning för att kunna betala hyran. Han sa att han skulle ta hand om det, vilket jag antog betydde löneförhöjning, säger hon.

Men i stället sa han att hon kunde komma till honom så fort hon behövde pengar. Hanna Bouveng vägrade gå med på Benjamin Weys villkor och det var något han inte kunde acceptera. När han sedan upptäckte att hon träffade en annan kille såg han till att sparka henne på direkten.

– Han sa: "Jag ska dra in ditt visum. Du ska ut ur lägenheten i dag.", berättar hon.

Därefter intensifierades trakasserierna och hoten. Wey ska bland annat ha spridit lögner om Hanna och hennes familj på nätet och lagt ut har lagt ut iscensatta pornografiska bilder på henne på Facebook.

LÄS MER: De vill få kvinnor att anmäla sexuella trakasserier i kollektivtrafiken

Till slut fick Hanna nog och vände sig till en advokat och stämde Wey. I juni dömdes han till att betala ett skadestånd på cirka 150 miljoner kronor för förtal och sexuella trakasserier.

Även om Hanna känner sig lättad över att ha fått rätt så vet hon inte om hon någonsin kommer att få tillbaka sin sinnesfrid.

– Jag tror att jag kommer att känna mig paranoid för evigt, säger hon. Metro har sökt Hanna Bouveng.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott