Fotbollsikonen beskriver det inträffade som "olustigt".
Fotbollsikonen beskriver det inträffade som "olustigt".

Under lördagskvällen spreds en artikel på Facebook om att den tidigare fotbollsstjärnan Hanna Ljungberg, 38, skulle ha avlidit efter en stroke. Men det är falskt. ”Jag mår bra. Det som skrivs på Facebook stämmer inte”, säger Hanna Ljungberg till Expressen.

”1 av de bästa kvinnliga fotbollsstjärnorna någonsin i Sverige är död”. Så inleds artikeln som dödförklarar Hanna Ljungberg och som fick stor spridning på Facebook under lördagskvällen.

Men påståendet är falskt.

– Jag mår bra. Det som skrivs på Facebook stämmer inte. Och jag är glad för alla som bryr sig. I övrigt har jag inga kommentarer, säger den före detta fotbollsstjärnan till Expressen.

LÄS MER: Därför ska du aldrig dela efterlysningar på sociala medier

I takt med att ”nyheten” fick spridning hörde många oroliga vänner och bekanta av sig till Ljungberg. Hon beskriver det inträffade som ”olustigt”.

Texten om Hanna Ljungbergs påstådda död är skriven på bristfällig svenska med formuleringar som ”hennes liv var redan på en silktråd” och ”det verkade som om hon kom igenom”. Artikeln är skapad på en sajt där parollen är ”prank your friends”. På sajten finns möjlighet att skapa dina egna artiklar om vad som helst. I URL-adressen står det bland annat ”breakingnews” vilket kan lura många läsare.

LÄS MER: Fem inlägg du aldrig ska dela på Facebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset