DN-journalisten Niklas Orrenius fick motta dödshot när hans mobilnummer publicerades av främlingsfientliga bloggaren ”Julia Caesar”. Nu skriver han att även barnens mobilnummer avslöjades av näthatarna.

När hatstormen var som värst mot Dagens nyheters Niklas Orrenius lade någon ut hans barns mobilnummer på nätet. Det avslöjar han nu i sin text om mötet med anonyma, högerextrema bloggaren Julia Caesar.

”Mina barns mobilnummer läggs ut på en blogg med uppmaning att ringa. Vi samlar in barnens mobiler. Jag byter nummer. Vidtar flera säkerhetsåtgärder. Öppenhet blir slutenhet. Livet har förändrats”, skriver han i texten.

Under arbetet med en artikel om ”Julia Caesar” besökte Niklas Orrenius hennes hemadress i syfte att genomföra en intervju, i enligt med journalistiska principer Där skulle hon få ge sin sida av saken. Men i stället för att ställa upp på en intervju valde Julia Caesar att hänga ut Niklas Orrenius nummer på sin blogg, och en hatstorm från högerextremt håll följde sedan mot journalisten.

Sedan dess har journalisten Annika Hamrud, som även hon jobbade med en artikel om den främlingsfientliga bloggaren och också blev uthängd, valt att avslöja hennes identitet tillsammans med Expressen.

►LÄS MER: ”Ingen allmän rätt att vara anonym”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik