På Dallaspolisens twitterkonto ligger bilden på mannen kvar.
På Dallaspolisens twitterkonto ligger bilden på mannen kvar.

I samband med skjutningarna i Dallas twittrade Dallaspolisen ut en bild på en man som man misstänkte var inblandad i dådet. Efter att ha pratat med polisen släpptes mannen – men bilden sprids på sociala medier.

I sociala medier spreds på fredagsmorgonen, svensk tid, bilder på en man med kamouflagetröja och ett automatvapen. Polisen i Dallas twittrade själva ut en bild på mannen och bad om hjälp med att hitta honom, och beskrev honom som en misstänkt.

►LÄS MER: Flera poliser döda i Dallas – det här har hänt

Mannen har pratat med polisen och det finns en video som visar hur han lämnar över sitt vapen, som han ska ha haft lagligt, till polisen. Trots det ligger bilden på polisens twitterkonto kvar – och fortsätter att delas.

Bland andra Huffington post skriver att mannen släpptes utan att vara anklagad för något. Man skriver också att mannen har utsatts för dödshot efter att uppgifterna om honom börjat spridas i sociala medier.

I en intervju med CBS berättar han själv om hur han kände när bilden på honom började spridas:

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag kan inte tro det. 

►LÄS MER: Obama: ”Rättvisa kommer skipas”

Var var du när din bild spreds i media?

– Jag fick ett telefonsamtal om att jag hade blivit utpekad som misstänkt, så jag pratade med en polis direkt, säger han till CBS.

I intervjun kräver han också att polisen ska be om ursäkt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset