Kevin Bollaert, 28, brast ut i gråt när domaren i rätten läste upp hans straff.
Kevin Bollaert, 28, brast ut i gråt när domaren i rätten läste upp hans straff.

Mannen drev en ”hämndporrsajt” och tjänade pengar på att sedan rentvå offren. Nu har 28-åringen dömts till 18 års fängelse i en domstol i San Diego. När domaren i rätten läste upp straffet brast mannen ut i gråt.

Fallet är det första i sitt slag där någon döms för att ha organiserat en så kallad hämndporr-ring i USA. Kevin Bollaert, 28, har dömts till 18 års fängelse för 27 fall av identitetsstöld och sex fall av utpressning. När domaren läste upp straffet i domstolen i San Diego brast 28-åringen ut i gråt.

Det var mellan december 2012 och september 2013 som Kevin Bollaert drev sajterna ugotposted.com och changemyreputatyion.com, skriver nyhetsbyrån AP.

På ugotposted.com kunde arga pojk- och flickvänner som hämnd anonymt lägga ut nakenbilder och personlig information om sina ex – utan deras vetskap. Under knappt ett års tid laddades över 10 000 bilder upp, mestadels på kvinnor. 

När offren uppmärksammades om bilderna erbjöds de att rentvås på changemyreputation.com – men först tvingades de att betala mellan 2000-3000 kronor.

Bilderna ska ha orsakat stor smärta för offren och flera har förlorat sina jobb och fått sina förhållanden förstörda. En person ska till och med ha försökt ta sitt liv på grund att smutskastningen, enligt AP.

Bollaert ska ha tjänat drygt 7 500 kronor i månaden på annonser på sina hemsidor och totalt ska han ha dragit in 260 000 kronor på att utpressa sina offer. 

I rätten ska 28-åringen ha hävdat att hans verksamhet visserligen varit ”ful”, men inte brottslig. Men enligt åklagaren ska mannen ha njutit av att terrorisera sina offer.

Många av offren ska ha blivit trakasserade av främlingar via sms, och polisutredningen har visat att Bollaert fick ta emot tusentals desperata mejl från de uthängda personerna. Någon ska skrev att den fruktade för sitt liv, skriver Daily mail.

En kvinna blev utkastad från sitt hem när familjen upptäckte att det fanns nakenbilder av henne på nätet.

– Det förstörde mitt liv och jag går fortfarande igenom det här. Jag har förlorat min familj. Jag har dragit skam över dem och mitt rykte är förstört, sa kvinnan när hon vittnade i rätten, enligt NBC San Diego.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset