Kuniako Saito, 26, har uppfunnit en mikrofarkost som får plats i väskan och som kan bli framtidens fordon.

Framtidsvisioner från förra århundradet förutsatte att vi skulle ha slutat gå vid det här laget, men än så länge är rullbandstrottoarer något du nästan bara hittar på flygplatser. Kanske är det i stället det här minimalistiska fordonet som kommer att få oss att sluta med ovanan att gå som simpla 1900-talsmänniskor.

26-årige Kuniako Saito har utvecklat en ”Walk Car” som ska kunna komma upp i tio kilometer i timmen och färdas 12 kilometer på en laddning, rapporterar Reuters

LÄS MER: Självkörande bilar snart verklighet

Fordonet ser ungefär ut som att någon satt hjul från en skrivbordsstol på en Macintosh-dator, och är precis som den senare tänkt att kunna bäras i väskan.

Snarare än att konkurrera med bilar är det tänkt att Walk Car ska vara ett alternativ till klumpigare fordon som Segway och Toyotas Winglet.

När du ställer dig på brädan början den rulla framåt och när du kliver av stannar den. Svänger gör du genom att skifta kroppstyngden till höger eller vänster. 

Om det här är framtidens transportmedel återstår att se men nästa år räknar uppfinnaren med att den ska finnas att köpa. Priset väntas bli runt 7 000 kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset