Frida Hansdotter. Arkivbild.
Frida Hansdotter. Arkivbild.

Två race – två missräkningar.I världscuptävlingarna i Killington, USA, är Frida Hansdotter ute efter upprättelse.– Jag vill ha revansch, säger hon.

I världscuppremiären i Sölden tog storslalomen slut redan efter första åket. I Levi, den första slalomtävlingen för säsongen, jagade regerande slalomcupmästaren Frida Hansdotter pallplats – men körde ur.

– Veckan innan höll jag på att strula lite. Kände att jag inte hade racetempot eller att jag var där jag ville vara inför tävlingen. Då blev det lite ovisst; var stod jag någonstans?

– Jag gjorde inget bra första åk och det gjorde att jag i andra skulle ladda på så jäkla mycket där i branten – och då grenslade jag precis innan, säger hon om den senaste tävlingen i Finland.

"Har bra åkning"

Säsongsstarten blev därmed inte vad 30-åringen hade hoppats på.

I amerikanska Killington – med storslalom på lördagen och slalom på söndag – är hon nu ute efter att visa vad hon egentligen kan åstadkomma i backarna runt om i världen.

– Jag vet att jag har bra åkning i storslalom. Sedan är det så att jag inte har lika hög lägstanivå i storslalom som i slalom. Det går lite upp och ner, men får jag till det åker jag bra. Det hoppas jag på att få visa nu, säger hon och glider omgående över till slalomtävlingen.

– Där ska jag bara ladda på och köra. Jag vet var jag står, och jag hoppas få ut mer av min åkning den här gången.

"En jätteära"

Förra säsongen vann Frida Hansdotter slalomcupen, och det är just för den prestationen som hon är en av 15 kandidater som kan vinna Jerringspriset.

– Att få vara en av dem är en jätteära. Alla är otroligt duktiga, och för mig är det en vinst bara att vara nominerad, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset