Puman som låg gömd under huset blev känd för tre år sedan när det upptäckts i Griffith park.
Puman som låg gömd under huset blev känd för tre år sedan när det upptäckts i Griffith park.

Hantverkarna fick en chock när de skulle installera ett hemlarm i parets hus. När en av männen kröp under huset befann han sig plötsligt öga mot öga med en vild puma. Nu vägrar rovdjuret att lämna sitt gömställe.

Det var när de skulle installera ett hemlarm hos ett par i stadsdelen Los Feliz i Los Angeles i går som hantverkarna gjorde den obehagliga upptäckten.

När en av männen kravlade sig in i husets krypgrund befann han sig plötsligt öga mot öga med en livs levande puma. 

Mannen kröp snabbt ut igen och var vit som ett spöke i ansiktet när han berättade om sin upptäckt för sina kollegor, rapporterar Los Angeles times. 

Hantverkarna informerade ägarna om vad som fanns under huset – men de trodde först inte på det.

– Jag trodde inte för en sekund på att en puma låg under mitt hus. Det är ungefär som att någon säger att Big foot är i ditt hus, säger Jason Archinaco till La times. 

Det var inte vilken puma som helst som hade gömt sig under parets hus. Den vilda puman kallas för P-22 och blev känd för tre år sedan när myndigheterna upptäckte att den hade vandrat över flera hårt trafikerade motorvägar i staden och bosatt sig i parken Griffith park. 

När representanter från stadens djurskydd fick höra om upptäckten i Los Feliz trodde man först att puman var en bobcat; ett kattdjur som påminner om lodjur. Men när man själv kröp under huset såg man att det faktiskt var ett mycket farligare rovdjur än så. 

Puman ska ha varit vid god vigör när den hittades och verkade lugn trots kallabaliken kring huset. 

Myndigheterna gjorde under eftermiddagen och kvällens flera försök att få djuret att lämna sitt gömställe – man försökte bland annat puffa ut det och locka ut det med tennisbollar. 

Men puman var inte alls intresserad av att komma ut och sent på kvällen gav man upp. Nu återstår bara att vänta på att kattdjuret själv ska bestämma sig för att koma ut. 

Enligt Jason Archinaco har han och hans fru tre katter och de har länge pratat om att skaffa en till. 

– Men inte på det här sättet, säger han till nyhetsbyrån AP. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset