Skärmen är dock inte billig.
Skärmen är dock inte billig.

Under fredagen lanserade Samsung den enligt företaget bredaste datorskärmen som någonsin släppts för konsumenter. Skärmen, som beskrivs som "super ultrawide" har det galna bildförhållandet 32:9, och är hela 49 tum.

Under fredagen lanserade Samsung sin nya ultrabreda datorskärm CHG90, som är speciellt utvecklad för datorspelare med extra stora krav.

LÄS MER: Samsung Galaxy S8 vs Iphone 7 – vilken är bäst?

Den nya skärmen är på 49 tum och har bildförhållandet 32:9. Det kan jämföras med äldre datorer som ofta hade bildförhållandet 4:3 och 16:9 som idag är det vanligaste bildförhållandet för datorskärmar. Skärmen är kurvad, vilket enligt Samsung gör att du slipper vrida allt för mycket på huvudet. The Verge beskriver skärmen som att det i praktiken är en halv tv.

Syftet är förutom att göra det enkelt att spela datorspel på ett sätt som är extra inlevelsefullt att göra det enkelt att multitaska, då skärmen i praktiken är stor som två HD-skärmar bredvid varandra.

Enligt Samsung har skärmen utöver sin bredd en låg responstid och en uppdateringsfrekvens om 144 hertz, vilket betyder att skärmen kan uppdatera en enskild pixel 144 gånger per sekund. Samsung menar också att den har särskilt bra färger och kontrast genom så kallad quantum dot-teknologi. Upplösningen är 3840 x 1080.

Skärmen är dock inte billig. Den kostar motsvarande drygt 13 000 kronor och går i skrivande stund att förhandsbeställa i USA. Om och när den kommer till Sverige är ännu oklart.

LÄS MER: Analys: Samsung pekar långfinger åt Apple med nya mobilen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om skärm samsung