"Är du lärare? Åh, det måste vara så skönt med så lång semester!"
"Är du lärare? Åh, det måste vara så skönt med så lång semester!"

Trodde du att du var först med det där skämtet? Tänk igen. Metro har ringt runt och frågat representanter från olika yrken vad det vanligaste de får höra är.

Privat

Denise Holfve, frisör.

Det är inte lätt att veta vad andra människor sysslar med på jobbet, och därför är det vanligt att föreställa sig saker utifrån de rykten och fördomar som finns. Metro har samlat ett antal vanliga frågor och klyschor som människor får höra på, eller i samtal om, sina jobb.

– Många kunder frågar om man klippt nån i örat eller om någon nånsin har börjat gråta efter behandlingen, vilket man hatar att svara på eftersom det tyvärr har hänt, säger Denise Holfve som är frisör i Stockholm.

– Och nästan alltid när jag säger vad jag jobbar med vill ju folk veta hur dom ska göra med sina hår. Och så vill de ha rabatt på en klippning.

När Metro frågade vad några poliser ofta får höra tycktes svaren komma från en oändlig källa av mer eller mindre lustiga klyschor och kommentarer.

– Några exempel då. "Har ni inget bättre för er än att jaga Svensson?" "Palmes mördare går ju fortfarande lös." "Jag betalar din lön." "Är du polis? Då måste jag akta mig då," säger en polis i Stockholm.

En annan polis vittnar om mer tillmötesgående toner.

– Antingen "då får jag passa mig", eller snusken, "mig får du gärna gripa”, säger Jenny Andersson.

Nedan finner du listan över alla andra yrkesklyschor Metro har fått tag på.

LÄS MER: Juma flydde ensam från Afghanistan – fotbollslaget blev hans familj

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset