Spindeln som kryper ur örat skrämmer slag på världen. Men den är fejk.

Ett klipp på en stor spindel som tittar ut ur en mans öra har börjat spridas på nätet. Mannen, Bruce Branit, ska först ha trott att han fått en öroninfektion efter en simtur i en sjö. När han sedan använt sin mobilkamera gör han den fruktansvärda upptäckten.

Visst är klippet skrämmande. Men en första varningsklocka om att det kanske inte står rätt till är vad Bruce Branit jobbar med. Han är en specialeffektdesigner som bland annat jobbat med ”Breaking Bad” och ”Lost”, enligt hans Twitter-bio. 

Metro hörde på lördagen av sig till Bruce Branit för att höra om klippet var på riktigt. Han hänvisade till ett inlägg på sin blogg där han berättar om hur klippet kom till.

”Okej. Så jag hade inte en spindel i örat. Jag hade en öroninflammation som blev inspiration till klippet”, skriver han i blogginlägget

Sen visar han en skiss på hur han skapat spindeln med digitala effekter.

Klippet spreds under lördagen i andra länder och under söndagen plockade även svenska medier upp det.

Att spindlar kan krypa in i öron är däremot sant. Som Metro rapporterade om i höstas hade sångerskan Katie Melua en liten hoppspindel i örat. Katie, som släppt en singel med namnet ”Spider’s Web”, var rädd att hon var på väg att förlora hörseln och gick till öronläkaren som hittade spindeln. 

Efter ett mindre ingrepp släppte hon ut den lilla fripassageraren i trädgården. Ett par gamla medhörningslurar tros ha varit det som förde med spilndeln i örat.

LÄS MER: Därför var Steve täppt i näsan i 44 år

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset