Många kvinnliga Oscarsvinnare har fått se sina kärleks-relationer gå åt skogen. En förbannelse enligt vissa, men Meryl Streep kan kanske slå hål på myten en gång för alla.

Är Oscarsförbannelsen bruten? Kanske. I drygt tio år har en vunnen staty inneburit ett sprucket förhållande för en betydande del av de kvinnliga skådespelare som vunnit det prestigefyllda priset. Julia Roberts, Gwyneth Paltrow, Helen Hunt, Halle Berry, Hilary Swank, Reese Witherspoon, Kate Winslet och Sandra Bullock är alla exempel på skådespelerskor som separerat eller skilt sig strax efter galavinsten.

Men att årets statyett för Bästa kvinnliga huvudroll tillföll Meryl Streep, 62, för sin insatts i ”Järnladyn”, natten mot i går tyder på att förbannelsen kan vara bruten. Meryl Streep och maken Don Gummer har varit gifta i 33 år och tillhör nämligen de som var gifta längst i Hollywood. Detta trots att Meryl Streep vunnit två gånger tidigare – 1980 och 1983.

Däremot blev det ingen Oscar för Max von Sydow som var nominerad i kategorin Bästa manliga biroll för sin prestation i ”Extremt högt och otroligt nära”.

Oscarsgalans stora vinnare var annars filmen ”The artist” som vann fem statyetter, bland annat i de tunga prisen Bästa film, Bästa regi och Bästa manliga huvudroll (Jean Dujardin). Och hur gick det för galans mest otursförföljde? Ja, ljudmannen Greg P Russell, som nominerats för sitt arbete med ljudeffekterna till ”Tranformers 3” var nominerad för 15:e gången. Och precis som samtliga 14 gånger tidigare gick han hem utan pris.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset