Mattias Hargin. Arkivbild.
Mattias Hargin. Arkivbild.

I somras omkom friåkaren Matilda Rapaport, 30, i en lavinolycka i Chile. Nu berättar slalomåkaren Mattias Hargin för första gången om sorgen efter att ha förlorat sin fru.– Jag har velat prata mycket om Matilda med alla, och det tycker jag har hjälpt mig väldigt, säger han till SVT Sport.

Det var under en reklaminspelning i Chile som friåkaren Matilda Rapaport drogs med av en lavin. Efter att ha begravts under snön hamnade hon i koma och avled senare till följd av komplikationer orsakade av syrebrist.

30-åriga Rapaport hade varit tillsammans med slalomåkaren Mattias Hargin i över tio år, och i april i år gifte de sig.

Nu berättar Hargin för SVT Sport om sorgen efter sin frus död.

– Jag har inte varit rädd för att prata om Matilda. Jag har velat prata mycket om Matilda med alla, och det tycker jag har hjälpt mig väldigt. Och jag tycker att jag har blivit bättre på att dela känslor med de som är runt omkring mig, vilket jag kanske innan inte har varit särskilt bra på. Och det har gjort att det känns som att jag har tagit mig en ganska bra bit på vägen.

Hargin berättar också att han till en början hade tankar på att han inte ville åka skidor alls.

– Men ju längre tiden gått så har jag insett hur mycket skidåkningen betyder för mig. Jag insåg att jag måste ha roligt och då är skidåkningen en av de bästa saker jag kan göra, säger Hargin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset